Underwater Budapest

Vrei să ai parte de 2 scufundări extraordinare / zi într-o capitală europeană?
Vino în Budapesta și garantat o să ai parte de o experiență de neuitat!
– scufundări ghidate în mina Kobanya și/sau în Peștera Molnár János;
– tricou personalizat Transilvania;
– cazare asigurată în Budapesta.

Localizare:
Peștera Molnár János și Mina Kobanya sunt localizate în Budapesta, Ungaria.

Peștera Molnár János:
Formată dintr-o rețea complexă de galerii, cu numeroase intersecții (tip schweitzer), peștera are o dezvoltare de 6 km și 100m adâncime. Temperatura apei este cuprinsă între 20 și 28 grade Celsius. Durata unei scufundări normale este în jur de 50-70 minute iar adâncimea maximă este de 40m (uzual 34m). La scufundările cu aer comprimat este posibil să fie necesară decompresia, motiv pentru care la majoritatea scufundărilor este recomandată utlizarea de Nitrox 32.

Mina Kobanya:
Temperatura apei este cuprinsă între 10 și 12 grade Celsius. În mină sunt patru locuri de scufundare diferite. Durata unei scufundări normale este în jur de 50-60 minute, adâncimea maximă într-una dintre locații este de 36m iar în celelalte trei locații este de maximum 31m. Pentru scufundări se poate utiliza aer comprimat sau Nitrox 32, adâncimea medie fiind în jur de 15m, nu va fi necesară decompresia.


Condiții de înscriere:
Pentru scufundarea în Peștera Molnár János este necesar brevet de Cave Diver și după caz, pentru utilizarea de amestecuri de gaze (Nitrox) și pentru utilizarea costumului uscat, asigurare care acoperă scufundările tehnice în peșteri (ex. DAN) și adverință medicală care atestă că sunteți apt pt. scufundare. Pentru scufundarea cu OC sau CCR este necesară dovada certificării pentru configurația utilizată. Pentru scafandrii cu brevet Intro to Cave sau Advance Open Water se pot organiza scufundări în zona de intrare a peșterii.
Pentru scufundarea în mina Kobanya este necesar cel puțin un brevet de Intro to Cave sau un certificat și experiență în scufundări tehnice. Scafandrii recreaționali pot să se scufunde în zonele Open Water din mină.

Echipament:
Pentru scufundarea în Peștera Molnár János și în Mina Kobanya este necesar echipament complet Cave Diving: butelii (side mount, manifold sau duble independente de 10-12l), rebreather + stage-uri, o lanternă principală, 2 lanterne de backup, mască, labe, costum uscat sau costum de neopren complet, computer, mască de rezervă, cuțit, etc.
Pentru închirierea de echipamente vă rugăm să ne anunțați în avans ce echipamente aveți nevoie!

Pachet Scuba:
Mărimea grupului este de minimum 6 scafandri.
Pachetul include 2 scufundări / zi în Mina Kobanya și/sau în Peștera Molnár János, cazarea în Budapesta + mic dejun, tricou personalizat Transilvania, umplerea buteliilor, băuturile și gustările dintre scufundări. Pentru cei care optează pentru un pachet cu 2 scufundări în Mina Kobanya și 2 scufundări în Peștera Molnár János tura se organiezează pentru grupuri de minim 3 scafandrii/locație.

Prețul pachetului este de 300 euro pentru 2 zile de scufundări*.

* În Peștera Molnár János pentru scafandrii cu brevet Advance Open Water și pentru scufundări mai lugi sau adânci se percepe o taxă suplimentară!

Pachet Relax:
Membrii familiei și prietenii se pot bucura de o călătorie în Budapesta, chiar dacă nu sunt scafandri, pot vizita orașul, petrece câteva ore într-o baie termală sau pot vizita muzee în timp ce vă aflați sub apă. Pentru idei de petrecere a timpului liber vizitați https://www.budapestinfo.hu


Prețul pachetului este de 100 euro și înclude 2 nopți de cazare și tricou personalizat Transilvania.

Cazarea:
Cazarea este asigurată în pensiuni/hoteluri de 3 stele sau echivalent, în camere sau apartamente cu 2-4 locuri cu baie proprie. Pentru cazarea în regim single se percepe tarif suplimentar!

Masa și băuturile:
Micul dejun este inclus la locul de cazare. Masa de prânz, cina, băuturile și vizitele la alte obiectivele turistice nu sunt incluse în preț!

Transport:
Puteți călători în Ungaria cu mașina, cu trenul sau cu avionul. Pentru cei care vor alege să zboare spre Budapesta, majoritatea călătorilor ajung la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta, care se află la numai 30 de minute de centrul orașului. Puteți alege între închirierea unei mașini, taxi și transportul public (există un autobuz direct de la aeroport în oraș). Transportul nu este inclus în prețul pachetului!

Înscrierea este condiționată de plata unui avans de 100 euro, necesar pentru rezervarea locurilor de cazare și rezervarea locurilor de scufundare la Peștera Molnár János și/sau la Mina Kobanya.

Pentru mai multe informații nu ezitați ne contactați:

https://www.facebook.com/molnarjanoscave

https://www.facebook.com/minediving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: