Via Ferrata – Cetate Dezna

Primăria Comunei Dezna prin SC Transilvania Cave Diving SRL pregătesc amenajarea primului traseu de Via Ferrata din județul Arad. Traseul va fi amenajat pe stâncile de sub Cetatea Dezna.

👉Via Ferrata (tradus din italiană “Drumul de Fier”) este un traseu montan echipat cu cabluri, scări, poduri trepte și scoabe metalice. Acest tip de trasee permit turiștilor mai puțin experimentați în alpinism să parcurgă trasee expuse, pereți verticali și să ajungă în siguranță pe vârfuri.

👉Din punct de vedere istoric, primele căi de tipul Via Ferrata au fost amenajate în timpul primului Război Mondial, în Alpi (nordul Italiei, la granița cu Austria), când soldații montau ancore şi cabluri metalice, ca să facă trecerea accesibilă. Numele italienesc a rămas de atunci (Via Ferrata = drum de fier), iar din anii ‘60 traseele au fost valorificate turistic, mai ales cele din munții Dolomiţi.

👉Parcurgerea unui traseu de Via Ferrata este o activitate distractiva, cu un grad redus de periculozitate, iar echipamentul caracteristic asigură parcurgerea acestor trasee în condiții de siguranță.

👉Kitul pentru parcurgerea unui traseul de via ferrata este compus din: cască, ham și lonja de via ferrata (scorpion).

Mulțumiri Primăria Dezna și Makita Romania pentru susținerea acestui proiect marca Transilvania.

ATENȚIONARE!

Traseul este în curs de amenajare. Este interzisă intrarea în traseu!

%d bloggers like this: