Despre

Mihai Besesek

Pasionat de speologie începând din copilărie începe explorarea peșterilor din România la începutul anilor 2000. Continuă formarea în domeniul speologiei prin participarea la numeroase cursuri de formare speologică organizate în România și Franța, ulterior, făcând parte din prima generație de instructori profesioniști de speologie, salvalvări speolgice și salvatori din mediul subacvatic speologic din România.

Membru al echipei care a descoperit cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrală și de Est în Peștera Coliboaia – România, datate la circa 36000 ani BP, participant la expediții de explorare speologică internationale în Franța, Mexic, Albania și Turcia își continuă activitatea profesională în calitate de coordonator al unei echipe de salvare montană și speologică.

Primul contact cu mediul subacvatic are loc abia în anul 2015, când este inițiat în scufundare într-un lac din interiorul unei peșteri. Ulterior, activitatea sa este concentrată pe urmarea cursurilor de formare în domeniul scufundărilor tehnice în configurația sidemount. Cu majoritatea scufundrilor realizate în spații închise, continuă explorarea peșterilor scufundate.

Cu susținerea unor prieteni din cadrul comunității de scafandri și speologi, demareza un proiect de explorare și de punere în valoare a potențialului turistic al peșterilor, respectiv al peșterilor scufundate din România prin fondarea ”Transilvania Cave Diving”.

Realizează împreună cu Karel Levrau (Narcotec) designul pentru versiunea ”Transilvania” a vestei Side16 Avenger de la TecLine și devine ambasador pentru Ammonite System – dive lights and heating systems.

Începe distribuirea de echipamente de calitate destinate atât scafandrilor recreaționali cât și celor tehnici din gama producătorilor TecLine, Kwark, UR-Flex, Ammonite, BauerUrsuitSi TechShearwater, etc.

Organizarea de vizite ghidate pentru scafandri brevetați în peșteri scufundate din România (Peștera Isverna) și străinătate (Molnár János și Kobanya – Ungaria, Franța, Grecia, Bosnia, Macedonia, Mexic, etc.) și organizarea de vizite în peșteri neamenajate din România (turism speologic specializat).

%d bloggers like this: